Processinriktad utvecklingsingenjör

Vill du arbeta med ansvar för utveckling och utvärdering av nya processtekniker för att öka kapaciteten i de olika stegen i Käppalaverkets reningsprocess och möta nya skarpare reningskrav? Vi söker nu en processintresserad ingenjör med utvecklingserfarenhet till vår process- och utvecklingsavdelning. Du kommer till en organisation som präglas av miljöfokus, hög trivsel och teknik i framkant.

Tjänsten är tillsatt.

Käppalaförbundet står inför utmaningar, både i närtid och i framtiden. Ett nytt verksamhetstillstånd och kommande ny lagstiftning från EU innebär bland annat skärpta utsläppsvillkor för fosfor, kväve och organiskt material men också krav på rening av mikroföroreningar. Detta ställer höga krav på att inom kommande år utveckla en effektivare reningsprocess och omfattande investeringar och ombyggnationer pågår nu i Käppalaverket. Utvecklingsingenjören är central i detta arbete och kommer att ansvara för att verksamheten hittar och väljer rätt tekniskalösningar ur ett bredare perspektiv.

Förbundet tillämpar en holistisk syn på reningsverkets funktioner där anläggningen ses som både ett avloppsreningsverk och en resursutvinningsanläggning. Rollen innebär att du får frihet under ett stort eget ansvar och möjlighet att påverka framtida inriktning för Käppalaverkets reningsprocesser.

Dina arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör leder och driver du utvecklingsprojekt och genomför försöks- och processutredningar gällande Käppalaverkets reningsprocesser. Tyngdpunkten i arbetet ligger på att planera, utveckla och utvärdera såväl befintliga som framtida reningstekniker. Du följer upp och analyserar processer och skriver utvärderingsrapporter. 

Projekt- och utvecklingsarbete sker både med interna och externa intressenter och du har en aktiv roll att kommunicera resultat såväl internt som på konferenser. Du följer ny teknik och utveckling och har nära kontakt med lärosäten och forskningsinstitut. Du förväntas bidra med projektförslag och hålla i utredningar och projekt. Internt deltar du vid framtagande av budget och verksamhetsplan och övrigt målstyrningsarbete. Du är även ett viktigt stöd för avdelningen, produktionsavdelningen och hela Käppalaförbundet inom processfrågor.

Det är viktigt att du har ett praktiskt/tekniskt intresse och vill omsätta teoretisk processutveckling till funktionella lösningar i samarbete med vår övriga personal. Du ingår i ett team med två processingenjörer, fyra utvecklingsingenjörer och två instrumentingenjörer. 

Din profil

Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning med inriktning kemi-, bioteknik-, process-, eller miljöteknik, alternativt har annan utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet.

Du har erfarenhet från processindustri, VA-verk eller liknande anläggningar med processinriktat utvecklingsarbete. Du driver dina utredningar självständigt med stöd av process- och utvecklingsavdelningen och övrig personal och har erfarenhet av utredning och/eller forskning.

Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Du har goda datakunskaper.

Som person har du god analytisk förmåga och är lösningsorienterad och strukturerad i ditt arbetssätt. För att lyckas behöver du ha en vilja och förmåga att kommunicera, utbyta erfarenheter och samarbeta både internt och externt. Du har ett stort intresse för teknik och miljö och av att kunna påverka och göra skillnad. Du vill arbeta i en organisation som har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och som arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid liksom friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Kan Käppalaförbundet vara din nästa arbetsplats?

Välkommen med din ansökan, senast den 30 september 2024. Intervjuer kommer att ske löpande.

Du ansöker via länken nedan:
https://kappalaforbundet.teamtailor.com/jobs/4939445-processinriktad-utvecklingsingenjor

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Jonas Grundestam, avdelningschef för process- och utvecklingsavdelningen, via växeln 08-766 67 00.

Tjänsten är på heltid och en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Vi genomför bakgrundskontroll på slutkandidat i rekryteringsprocessen.

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 95 anställda i en organisation med hög trivsel. Käppalaverket ligger i Käppala på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se

Dela sidan