Idrifttagningsledare

Käppalaförbundet storsatsar på miljön i Östersjön och ökad kapacitet. Strängare utsläppsvillkor och växande kommuner gör att vi genomför omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket de närmaste åren så att vi kan rena avloppsvattnet ännu bättre och dessutom rena åt fler.

Det största projektet, Käppala 900k, arbetar mot tidsmål som styrs av att möta de skärpta utsläppsvillkoren och omfattar en övergripande ombyggnation av flera av Käppalaverkets reningslinjer. Uppdraget omfattar stora och komplexa maskininstallationer och utförs samtidigt som reningsverket är i drift.

 

Rekryteringen är pausad.

 

Nu söker vi en projektledare med inriktning idrifttagning som kommer att ha en central roll i att säkerställa att idrifttagningarna inom Käppalaförbundets stora uppgraderingprogram Käppalaverket 3.0 planeras, struktureras och genomförs på ett effektivt och ändamålsenligt sätt. Du kommer att ingå i den beställande organisationens projektledning.

Arbetsbeskrivning

I rollen har du en aktiv del i uppföljningen av entreprenadarbetenas installationsdelar med fokus på samordning med pågående produktion inom Käppalaverket, idrifttagning, samordnad funktionsprovning samt hantering och beslutsfattande kring tekniska frågeställningar som uppstår i genomförandet av projekten. Du verkar aktivt, kommunikativt mellan projektens olika parter, Käppalaförbundets produktionsavdelning, projektens beställarorganisation, anlitade projekterande konsulter samt entreprenörer.

I dina arbetsuppgifter kan följande ingå:

  • Ansvara för att övergripande hålla ihop, samordna och följa upp arbetena för idrifttagning av projektens olika huvuddelar.
  • Föra projektens talan inom idrifttagning och vara primär kontaktyta för projekteringsledning samt entreprenörens produktionsledning avseende idrifttagning.
  • Säkerställa att entreprenören bereder idrifttagningsaktiviteter på ett tillfredsställande sätt i samverkan med Käppalaförbundets produktionsavdelning.
  • Säkerställa framtagande av idrifttagningsplan och bevaka framdriften inom idrifttagning.
  • Säkerställa rätt nivå på kravställning för ingående aktiviteter och moment inom idrifttagningen.
  • Ta emot och bevaka frågor gällande idrifttagning under projekteringen.
  • Bistå i uppföljningen av avtal med konsulter och entreprenörer.
  • Delta vid behov på olika möten med konsulter och entreprenörer där idrifttagning berörs.
  • Vara projektens representant avseende samordnad provning vid besiktningar.
  • Etablera och underhålla rutiner, checklistor med mera för idrifttagning samt säkerställa att dessa nyttjas på ett effektivt och ändamålsenligt sätt kontinuerligt i hela genomförandeskedet.
  • Vara projektledningens representant vid samplanering för kommande arbeten inom idrifttagning.
  • Arbeta med uppföljning och erfarenhetsåterföring av genomförda idrifttagningsarbeten.

Rollens innehåll kan variera över tid för att du på bästa sätt ska kunna bidra till projektens framgång.

Mandat och rapportering

I projekten kommer du att arbeta på ett beställarmandat och förväntas att självständigt fatta beslut för att säkerställa framdrift och måluppfyllnad.

Godkänna tekniska förändringar inom idrifttagning.

Du rapporterar till biträdande projektledare med ansvar för teknisk omfattning, projektering etc.

För att lyckas i rollen ser vi att du har en civilingenjörsexamen alternativt högskoleexamen och minst 5–8 års erfarenhet av att leda och styra idrifttagningar inom processindustrin eller stora installationstunga entreprenadprojekt. Din allmänna tekniska förståelse kommer att väga tungt i denna roll.

Din profil

Vi tror att du kan ha en bakgrund som:

  • Teknikansvarig projektör
  • Teknisk kontrollant
  • Teknisk projektledare
  • Installationsledare/samordnare funktionsprovning
  • Driftsättningsledare VA process
  • Driftrelaterade roller inom avloppsrening

Som person är du lösningsorienterad och strukturerad i ditt arbete. För att lyckas som en viktig kugge i ett stort projektteam krävs det att du är mycket kommunikativ, bra på att bygga relationer och agerar prestigelöst. Stor del av rollen som idrifttagningsledare är att kommunicera med projektens olika grupper och i samverkan planera, genomföra och dokumentera idrifttagningsaktiviteterna.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Olle Lindeberg på telefon 070-534 60 83 eller via e-post: olle.lindeberg@kappala.se.

Skicka in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 20 januari 2024. Du ansöker via länken nedan:

https://kappalaforbundet.teamtailor.com/jobs/3456469-nu-soker-vi-en-idrifttagningsledare/4479e311-6350-40d0-91bd-c58927baec94

Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Varmt välkommen med din ansökan!

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 90 anställda i en organisation med hög trivsel. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Dela sidan