Byggledare El

Du kommer ingå i Käppalaförbundets beställarorganisation och ha en central roll i att säkerställa att vår projekterade lösning inom teknikområde El genomförs i projektet.

Rekryteringen är pausad.

 

Käppalaförbundet storsatsar på miljön i Östersjön och ökad kapacitet. Strängare utsläppsvillkor och växande kommuner gör att vi genomför omfattande investeringar och ombyggnationer i Käppalaverket de närmaste åren så att vi kan rena avloppsvattnet ännu bättre och dessutom rena åt fler. 

Det största projektet, Käppala 900k, arbetar mot tidsmål som styrs av att möta de skärpta utsläppsvillkoren och omfattar en övergripande ombyggnation av flera av Käppalaverkets reningslinjer. Uppdraget omfattar stora och komplexa maskininstallationer och utförs samtidigt som reningsverket är i drift.

Nu söker vi en Byggledare El som kommer att ingå i Käppalaförbundets beställarorganisation och ha en central roll i att säkerställa att vår projekterade lösning inom teknikområde el genomförs i projektet.

Arbetsbeskrivning

Som Byggledare El kommer du att ha en aktiv del i uppföljningen av elarbetena i entreprenaden och i att hantera och fatta beslut kring frågeställningar som uppstår i det löpande arbetet.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Bevaka att framdriften inom elarbeten följer tidplan och budget.
  • Säkerställa att kravställning från Käppalaförbundet, inarbetad i våra bygghandlingar, utförs i genomförandeskedet.
  • Bevaka elfrågor under projekteringen och vara stöd för den projekterande organisationen.
  • Vara primär kontaktyta för projekteringsledning samt entreprenörens produktionsledning avseende el.
  • Ansvara för identifiering, beredning och prioritering av ändringsbegäran avseende elarbeten.
  • Delta vid behov på byggmöte, UL-möte, projekteringsmöte samt övriga möten med konsulter och entreprenörer.
  • Leda och dagligen följa upp aktiviteter inom el avseende ekonomi, framdrift, säkerhet, miljö och kvalitet.
  • Medverka i planering och genomförande av idrifttagning av projektets delar avseende el.
  • Vara projektledningens representant vid samplanering för kommande elarbeten.
  • Delta vid samordningsmöten tillsammans med entreprenören samt säkerställa att entreprenören bereder elarbetet på ett tillfredsställande sätt i samverkan med Käppalaförbundets produktionsavdelning.
  • Medverka vid skyddsronder, bevaka arbetsmiljön med BAS-U, samordna med övriga projekt.

Rollens innehåll kan variera över tid för att du på bästa sätt ska kunna bidra till projektets framgång.

Mandat och rapportering

  • I projektet kommer du att arbeta på ett beställarmandat och förväntas att självständigt fatta beslut för att säkerställa framdrift och måluppfyllnad.
  • Godkänna tekniska förändringar inom teknikområde el.
  • Du rapporterar till Delprojektledare Genomförande.

Vem är du

Vi ser att du besitter Civilingenjörsexamen alternativt högskoleexamen.
För att lyckas i rollen ser vi att du har minst 5–10 års erfarenhet av ledning och styrning av elinstallationer i processindustri eller installationstunga entreprenadprojekt samt praktisk erfarenhet från entreprenadarbete med elinstallationer.

Vi tror att du kan ha en bakgrund som:
- Byggledare El
- Installationsledare/samordnare eller liknande.

Som person är du lösningsorienterad och strukturerad i ditt arbete och för att lyckas som en viktig kugge i ett stort projektteam krävs det att du är kommunikativ, bra på att bygga relationer och agerar prestigelöst.

Att arbeta på Käppalaförbundet

Käppalaförbundet erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, som gör en verklig insats för miljön varje dag. Vi har fokus på hållbara lösningar och miljömedvetenhet och arbetar aktivt i olika samarbetsprojekt för att utveckla teknik och miljö. På Käppalaförbundet har vi ett ledarskap där vi tror på frihet under ansvar. Vi vill att våra anställda ska ha balans i livet och erbjuder därför flextid, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi har även en aktiv personalförening som ordnar aktiviteter för de anställda.

Ansökan och mer information

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Olle Lindeberg på telefon 070-534 60 83 eller via e-post: olle.lindeberg@kappala.se.

Intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är den 20 januari 2024.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Varmt välkommen med din ansökan! Du ansöker via länken nedan:

https://kappalaforbundet.teamtailor.com/jobs/3445289-byggledare-el/cce1740d-eb03-4a4f-9bb3-958a648fb0b6

Facklig representant är Tomas Pettersson som nås via Käppalaförbundets växel 08-766 67 00.

Om Käppalaförbundet

Käppalaförbundet renar avloppsvatten från mer än en halv miljon människor i elva medlemskommuner norr och öster om Stockholm. Reningen sker på ett mycket effektivt sätt i Käppalaverket, Sveriges tredje största avloppsreningsverk. Käppalaverket är också en resursutvinningsanläggning som tar tillvara och återför den näring och energi som finns i avloppsvattnet till samhällets kretslopp. Vår verksamhet är certifierad enligt ISO 14001. Vi är cirka 90 anställda i en organisation med hög trivsel. Käppalaverket ligger i Gåshaga på Lidingö. Mer information om Käppalaförbundet finns på www.kappala.se.

Dela sidan